Blog

Themaweek schouwproblematiek 3

Themaweek schouwproblematiek 3

Nog even… en dan klimt Sint weer over onze daken… Hij doet dat voortaan blijkbaar zonder zijn hulpkrachten. Hopelijk schrikt de Heilige Man niet te zeer voor de toestand van de schouwen van vandaag…

Want.. hoor wat klopt daar niet tegenwoordig…We kijken deze week of Sinterklaasje wel binnen kan in het appartementsgebouw …

De ketel van uw appartement heeft het begeven. Het is putje winter en u moet dus DRINGEND omschakelen naar een nieuwe…


Doorgaans zal een condensatieketel worden aangeraden. Hiervoor moet men echter de gemeenschappelijke schouw te doorboren. Hier komt dan ook vaak het probleem bij dat de meeste schouwen in oudere gebouwen maar een beperkt aantal condensatieketels kunnen verwerken.
Quid?

Werken aan de gemeenschappelijke delen (de schouw in dit geval) dient te worden goedgekeurd door de AV (vanaf 01.01.2019 met een 2/3e meerderheid). Wanneer u dringend een nieuwe ketel moet plaatsen is het aangewezen de syndicus hiervan op de hoogte te brengen en eventueel, indien mogelijk, een hoogdringende BAV bijeen te roepen.

Om degelijke acute situaties te vermijden is het dan ook aangewezen op voorhand te voorzien in een globaal plan van aanpak in uw residentie. Op die manier is op voorhand steeds duidelijk hoe men tewerk zal gaan in deze situaties. Dit kan heel wat discussies en problemen vermijden.